Clint Eastwood jämfördes mellan apor och människor

2012-02-17
Det var kul att träffa på den här studien just publicerad i en av Natures journaler: interspecies activity correlations reveal functional correspondence between monkey and human brain areas (PDF). Tips om studien hittades via NewScientist Clint Eastwood helps reveal secrets of brain evolution jag förövrigt precis lade till på Research Sweden.

Först då viss relevans finns till fallstudierna där jag praktiskt från mig själv försökte känna på en del fenomen relaterade till känslor, musik och språk indikerad i forskning för att få ett alternativt perspektiv i hur man kan föra samma delarna. Mest relevant från sådana nämnda just här är dessa då forskningen ska ha skett med musik från en av Clint Eastwoods filmer.

Fallstudier: Filmmusik och musik från dataspel
For A Few Dollars More
Hang 'Em High - Filmmusik
Kulturellt utbyte från inspiration till kärlek

Vidare kanske avsnittet Functional correspondence in the middle temporal region lite intressant? Relaterat till hur vi betraktar dimensioner och ev. flexibilitet i den relaterad till kreativitet. Det är ju dock huvudsakligen resultat relaterat till metod vilket just här där jag står kanske är mer intressant.



The Good, The Bad, The Ugly. The Blue, The Gray, The Civil War.


Vad kan jag säga kring det? Just nu sedan en vecka har haft problem med att få den ny importen hämtade RSS-aktivt mot den nuvarande versionen att fungera bra även om jag precis löste det.

Från där Creative Culture Version Crusader står hade ju musiken varit ett av de verktyg planerade att appliceras för att se en väg till symbol-omvandlingen i framåt i tidsdimensionen. Arbetet på zebrafinkarna var vad jag förutom egna mer känslomässiga intryck tänkt försöka använda för att bestämma väg att ta. Det är ju en enklare modell och kan nog förenklas ner ännu mer. Modala konceptet som formulerat känner jag egentligen inte tillför något från mitt perspektiv på symboler (men värde av en modell varierar ju) men jag formulerade jag något kortfattat i form av stolpar för ett liknande publicerad i en ganska lång "Power Point" publicerad på Nyfiken vital där vi har ett par sådana rörande om orden "går in" eller "ut" möjligen motsvarande var concretness och abstract, respektive spread och commotion är på väg?

Jag har också enorma problem med begränsad hårdvara. Ev. kan jag lösa det men det är långt ifrån säkert. Arkitektur är djävulskt optimerad begränsat minne så möjlighet finns.

Den här studien kan mycket väl visa sig värdefull (jag har inte läst den än). Inte för att jag tror att något konkret resultat skulle motsvara så direkt. Men det handlar om tidskorrelation i metod för analys. Samtidigt tar det blicken tillbaka in battleground cortical - sensation - perception. Och aporna relativt zebrafinkarna har ju roat förr. När ett nytt perspektiv behövs.

Jag är dessutom lätt störd också över hur Syrien fuskas bort. Det är inte säkert att det nödvändigtvis förändrar något i det större skeendet. Men vi får aldrig glömma vad de osmakliga omvägarna som Amerikanska inbördeskriget, Första Världskriget och Andra Världskriget tingande mänskligheten att lösa i blöd innebar. När vi inte klarar att höja oss ovanför antingen primitiv aggressivitet, irrationellt uttryck i relativ makt (där ju vem som helst kan skatta ungefär vad den maximala belöningen en enskild människa kan få från hjärnan ligger och allt annat handlar bara om din tolerans d.v.s. är du diktator blir du abstinent när du tappar makten men det samma gäller den som tappar position som gruppchef i ett litet företag för vem personer eller skiljer sig) och den girighet där det egna lika irrationellt prioriteras med en så mycket större för även det egna samhället förhöjd risk att det aldrig i ett samarbete mellan demokratiska länder som EU borde kunna inträffa.

Kan jag göra något för att förändra det? Jag tror inte det. Antingen klarar vissa entiteter av att gå ut i den politiska striden för att skapa det mycket viktigare värdet långsiktigt eller så får vi det tvivelaktiga nöjet av att åtminstone veta att deras namn alltid ska vara associerat till det då eventuella men långt ifrån självklara misslyckandet i Syrien (jag bedömer även om de fallerar att chansen är god).

Kanske vände det nu senaste 12 timmarna ändå trots misslyckandet i UN. Många var säkert trötta efter Libyen. Och jag kan där känna en förändring åtminstone hos mig i viss intensitet och irritation över att det hela fuskas bort. Många andra känner säkert samma sak.

"Two people can dig a lot quicker than one. Dig."
Angel Eyes, The Good, the Bad and the Ugly.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar